Forró levegős sütő teheti meg a fogyókúrát

Egészséges és ízletes is lehet a diéta a divatos konyhai eszközzel


Hamarosan itt a strandszezon, amikor mindenki egy utolsó hajrába kezd a tökéletes strandformáért. A dietetikusok azonban óva intenek attól, hogy drasztikus változtatásokkal próbáljuk meg elérni a kitűzött célunkat, és inkább a fokozatosság elvét javasolják. A fogyáshoz azonban olykor elég az alapanyagok és az elkészítési technika módosítása, amiben egy Airfyer, azaz forró levegős sütő nélkülözhetetlen társunk lehet.

Az Airfryer hatásairól egyre többen tudnak, hiszen ez az a készülék, amivel olajmentesen készíthetünk igazán ízletes fogásokat. Azt azonban talán kevesen tudja, hogy egy ilyen készülékben még azok az ételek is elkészíthetők, amelyekről sosem gondolnánk, hogy az olaj is éppoly ízletesek nélkül lesz. Ilyen például a sültkrumpli vagy egy teljes kiörlésű bundában készült rántott hús. A legfinomabb ízek eléréséhez azonban egyáltalán nem mindegy, milyen készüléket használunk.

Krénn Dia, az influenszer édesanya férje tanácsára kezdte el megosztani receptvideóit a TikTokon. Az ételeket mindig a legegészségesebb módon, olaj nélkül forrólevegős fritőzben, Cosori Airfryerben készíti. Ez a technika itthon is egyre elterjedtebb annak, hogy nem csak egészséges, de egyszerű, gyors és pénztárcabarát is.


„Hét közben csak magamra főzök, ezért olyan ételeket készítenek, amelyek fél óra alatt elkészíthetők és egyszemélyesek. Kezdetben egy egyszerű Airfryert használtam, majd rátaláltam a Cosori Dual Base készülékre, ami alapjaiban változtatta meg az életemet. Ez a szerkezet különleges módon alul és felül is fűtőszálas, így nem kell rázogatni, forgatni az ételt, hogy folyamatosan süljön, mindemellett pedig 6,4 literes és számos sütőforma, sütőtál is belefér” – ecsetelte Dia.

Krénn Dia az elmúlt egy év alatt már többmilliós nézettséggel rendelkezik a TikTokon, követőinek száma pedig meghaladta a százezret. Dia mégis arra a legbüszkébb, hogy teljesen természetes módon, a saját akaratából, a sajt erejéből el a kitűzött célját, azaz a 30 kilós fogyást, és ma már nem csak egészségesnek érzi magát, de a tükörből is olyan kép néz vissza rá, amire már boldogan visszamosolyog.

Fél év alatt 28 kilótól szabadult meg


Dia fél év 28 kilót adott le, ezután pedig már csak a súlytartás volt a célja, de így is megszabadult két kilótól, így érte el a 30 kilós fogyást. Az édesanya egy, a kardiológusánál tett látogatás után határozta meg, hogy változtassa meg az életmódját, ha sokáig szeretne még a családja körében lenni.

„Nagyon magas volt a pulzusom, már ébredéskor 100 fölötti értéket mutatott, és a nyomásommal is gondok voltak. Amikor elmentem a kardiológushoz, azt mondta, olyan állapotban van a szívem, mint egy autó, amivel kiállnak az autópályára és kettesben leszálguldanak a Balatonig. Hozzátette, hogy rajtam múlik, mennyit bír a „motorom”. Sokkolt amit mondott, de én is éreztem, hogy sok a szervezetemnek az a súly, amit cipel” – emlékezett vissza Krénn Dia, aki két éve októberben változtatta meg gyökeresen a szokásait.

„Nem volt egyszerű munka, de sikerült és elindultak lefelé a kilók is. Mozogni csak később, kezdtem, a kezdeti séták után pedig most már 57 kilosan kényelmesen lefutok 78 kilométert is” – mesélte Dia.


Fotók (forrás: Cosori )